Stem in Beweging is actief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei door lichaamsgericht stemwerk. Je holistisch laten horen betekent met je hele lichaam communiceren, spreken, klinken, luisteren, zingen en zich zelf ervaren, om nieuwe deuren van je persoonlijkheid te openen en te ontdekken. Pas als we onszelf bewust en integer waarnemen kunnen wij onze houding en aanwezigheid relativeren en deze dan met succes gebruiken voor communicatie.

 

Werkervaring

Al meer dan 16 jaar ben ik werkzaam als freelance stemdocent voor verschillende onderwijsinstellingen zoals in het binnen-  en buitenland. In de loop der jaren heb ik op deze manier verschillende stemmodulen, workshops en cursussen voor allerlei soorten leerkrachten ontwikkeld en aangeboden. Naast leeropdrachten op het gebied van theateronderwijs aan der Hochschule Wien/Krems, ben ik ook aan het Unterrichtsministerium IFEN/Script in Luxemburg verbonden, waar ik al jaren lesmodulen voor het voortgezet onderwijs ontwikkel. Daarnaast geeft ik bij Institut Européen de Chant Choral INECC, Luxembourg thematisch afwisselende stemcoaching workshops en verzorg ik al jaren thematische teambuildings aan verplegend personeel van verschillende pleeg- en gehandicapten instellingen. Na aanleiding daarvan heb ik twee jaar geleden een ritmisch-muzikaal teambuilding dag voor bedrijven ontwikkeld.  Ik vind het boeiend te zien dat door mijn enthousiaste aanpak en plezier voor het vak aan teambuilding  ik een nuttige bijdrage kan leveren zodat de cultuur van een bedrijf zich verbeterd. Een afgestemd, naar elkaar luisterend team functioneert sterk en presteert efficiënt. 

 

 Mijn aanbod 

  • Teambuildings voor bedrijven
  • Teambuildings voor groepen bij pleeg- en gehandicapten instellingen
  • Stemdocent voor groepen in het voortgezet onderwijs 
  • Individuele stemlessen in samenwerkingsverband met psychologen
  • Individuelle stemcoaching

Talen

Ik geef les in Duits, Nederlands en Engels

 

Individuelle coaching  

In mijn privé sessies werk ik heel intuïtief en ga ik ieder persoon daar aanspreken waar hij/zij op dat moment persoonlijk staat. Soms loop je in je leven op bepaalde thema's vast waardoor je soms in een crisis of burn- out situatie terecht kunt komen. Je kunt dan voor professioneel begeleid kiezen.

 

Zo ben ik in de loop van de jaren met psychologen en therapeuten een samenwerking aan gegaan, om clienten via een andere ingangshoek of kijk door stemwerk te benaderen. Vanuit bepaalde thema's je stem te laten horen - door te zingen, bewegen, ademen, klinken of zélf de resonans van klanken in je lijf te gaan voelen, kan ik je dichter bij je emoties en gevoelens brengen. Door uiting te geven aan je gevoel kom je dichter bij jezelf en ervaar je de helende kracht van je eigen potentieel. Door dit proces aan te gaan ben je in staat belangrijke thema's in je leven met een nieuwe visie of kijk een verzoenlijke plek te geven. Gedurende het proces wordt er dus van twee kanten regelmatig naar jou persoonlijk ontwikkelingsproces gekeken, om uiteindelijk naar een tevreden afronding toe te werken.

 

Deze reis te mogen begeleiden en getuige te mogen zijn van ontwikkelingen, vind ik boeiend omdat er vaak een bijzondere transformatie plaats vindt. 

Mijn doelgroepen zijn:

 

Bedrijven en pleeginstellingen, die teambuilding voor hun medewerkers willen organiseren. Coaching organisaties waar ik als stemcoach met groepen en / of  individueel kan werken. Overkoepelende organisaties voor het voortgezet onderwijs waar ik leraren in groepsverband train. Daarnaast werk ik ook met anderen spreekberoepen zoals radio en tv. Verder ondersteun ik koorzanger, musici, toneelspelers, zangers, therapeuten, amateurs en iedereen die zijn stem op verschillende niveaus wil ontplooien.